U kojim državama je Praznik rada državni praznik?

Trenutno pregledavate U kojim državama je Praznik rada državni praznik?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 rujna, 2024

Europske države

Praznik rada, također poznat kao Međunarodni praznik rada, obilježava se diljem svijeta, uključujući i mnoge države Europe. U nekim zemljama, poput Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, Praznik rada je državni praznik. To znači da se taj dan slavi kao slobodan dan i obično je neradni dan za većinu građana.

Američki kontinent

U Sjedinjenim Američkim Državama, Praznik rada, poznat kao Labor Day, također je državni praznik. Ovaj praznik se obilježava prvog ponedjeljka u rujnu i označava završetak ljeta. Labor Day se slavi kao dan odmora i prilika za obiteljska okupljanja, piknike i razne sportske aktivnosti.

Azijske države

U nekim azijskim državama, poput Kine, Vijetnama i Tajlanda, također se obilježava Praznik rada kao državni praznik. Ovaj praznik se često koristi kao prilika za promociju radničkih prava i solidarnosti među radnicima.

Afričke države

U nekim afričkim državama, poput Južne Afrike, Nigerije i Kenije, Praznik rada je također državni praznik. Ovaj dan se često koristi za odavanje počasti radnicima i promicanje radničkih prava.

Ostale države

Praznik rada kao državni praznik obilježava se i u mnogim drugim državama diljem svijeta, uključujući Australiju, Kanadu, Brazil, Rusiju, Južnu Koreju i mnoge druge. Svaka od ovih zemalja ima svoje tradicije i načine obilježavanja ovog praznika, ali zajedničko im je slavljenje radničkih postignuća i prava.

  Ocijeni članak!