Čiji je Viber?

Trenutno pregledavate Čiji je Viber?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:25 veljače, 2024

Viber – popularna aplikacija za komunikaciju

Viber je besplatna aplikacija za razmjenu poruka, pozive i multimedijalne sadržaje koja je postala iznimno popularna diljem svijeta. Uz milijune aktivnih korisnika, Viber je postao jedan od vodećih alata za komunikaciju na mobilnim uređajima.

Povijest Viber-a

Viber je osnovan 2010. godine u Izraelu pod imenom Viber Media. Nakon što je brzo stekao popularnost među korisnicima, 2014. godine Viber je kupljen od strane japanske tvrtke Rakuten. Ova akvizicija je označila početak nove ere za Viber, otvarajući vrata za daljnji razvoj i širenje.

Vlasništvo nad Viber-om

Vlasništvo nad Viber-om je često pitanje koje se postavlja. Nakon što je Rakuten preuzeo Viber, postao je vlasnikom aplikacije. Međutim, Rakuten je japanska tvrtka koja se bavi različitim poslovima, uključujući e-trgovinu, internetske usluge i digitalne sadržaje.

Razvoj Viber-a pod Rakuten-om

Pod vlasništvom Rakuten-a, Viber je nastavio svoj razvoj i unapređenje. U skladu s tim, Viber je uveo nove značajke kao što su grupni pozivi, video pozivi, stikeri i mnoge druge mogućnosti. Rakuten je uložio značajne napore u daljnji rast Viber-a i povećanje njegove baze korisnika.

Budućnost Viber-a

Budućnost Viber-a izaziva mnogo pitanja. S obzirom na brzo mijenjajuće se tržište komunikacijskih aplikacija i konkurenciju drugih popularnih platformi poput WhatsApp-a i Telegram-a, Viber će se morati prilagoditi i inovirati kako bi zadržao svoju poziciju na tržištu. Uz podršku Rakuten-a, Viber ima potencijal za daljnji rast i razvoj.

Zaključak

Viber je popularna aplikacija za komunikaciju koja je trenutno u vlasništvu japanske tvrtke Rakuten. Nakon što je osnovan 2010. godine, Viber je postao jedan od vodećih alata za komunikaciju na mobilnim uređajima. Budućnost Viber-a će ovisiti o njegovoj sposobnosti da se prilagodi promjenama na tržištu i inovira kako bi zadovoljio potrebe korisnika.

  Ocijeni članak!