Gdje su snimane “Bitange i princeze”?

Trenutno pregledavate Gdje su snimane “Bitange i princeze”?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:26 kolovoza, 2023

Historijat serije

“Bitange i princeze” je popularna hrvatska humoristična serija koja je emitirana od 2005. do 2009. godine. Serija je osvojila srca gledatelja svojom jedinstvenom kombinacijom humora, satire i društvene kritike. Glavni likovi serije su mladi ljudi koji žive u Zagrebu, a svaka epizoda donosi različite komične situacije iz njihovih života.

Lokacija snimanja

Većina scena serije “Bitange i princeze” snimana je na različitim lokacijama diljem Zagreba. Grad Zagreb je bio idealan izbor za snimanje serije zbog svoje bogate arhitekture, povijesnih znamenitosti i raznolikih urbanih područja.

Neke od poznatih lokacija na kojima su snimane scene su Trg bana Josipa Jelačića, Gornji grad, Maksimir, Jarun i brojne ulice i trgovi u centru grada. Snimanje na stvarnim lokacijama dalo je seriji autentičnost i omogućilo gledateljima da se još više povežu s pričom i likovima.

Poznate lokacije

Jedna od najpoznatijih lokacija u seriji je stan u kojem žive glavni likovi. Taj stan se nalazi u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića. Osim stana, brojne scene su snimane u popularnim zagrebačkim kafićima, restoranima i klubovima koji su postali prepoznatljivi dijelovi serije.

Još jedna zanimljiva lokacija koja se pojavljuje u seriji je Maksimirski stadion, gdje su snimane neke od scena povezanih s nogometom. Ova lokacija je posebno zanimljiva zbog svog povijesnog značaja u zagrebačkom i hrvatskom sportu.

Nasljedstvo serije

“Bitange i princeze” ostavile su trajni utjecaj na hrvatsku televizijsku scenu. Serija je postala kultna i i danas se rado reprizira. Njen uspjeh otvorio je vrata drugim humorističnim serijama u Hrvatskoj, a glavni glumci serije stekli su veliku popularnost.

U zaključku, “Bitange i princeze” su snimane na raznim lokacijama u Zagrebu, pri čemu su autentičnost i prepoznatljivost grada bili ključni elementi. Serija je postala simbol hrvatske humoristične scene i ostavila je snažan trag u srcima gledatelja.

  Ocijeni članak!