Gdje sve žive vjeverice?

Trenutno pregledavate Gdje sve žive vjeverice?
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 rujna, 2023

Vjeverice u šumama

Šumske vjeverice su vrsta koja najčešće obitava u gustim šumskim područjima. Preferiraju stabla kao svoje stanište, a često grade gnijezda u šupljinama drveća. Njihova sposobnost da se penju i skaču omogućuje im da se lako kreću među granama i grančicama.

Vjeverice u gradovima

Sve više vjeverica se prilagođava urbanom okruženju i naseljima. Gradovi im pružaju obilje hrane i sigurnost od prirodnih predatora. Često se mogu vidjeti kako trče po drveću ili skakuću po krovovima zgrada.

Vjeverice u planinskim područjima

Planinske vjeverice se prilagođavaju hladnim i visokim nadmorskim visinama. Njihova krzna su deblja i gušća kako bi ih održala toplima u ekstremnim uvjetima. Često grade svoja gnijezda u rupama pod kamenjem ili u šupljinama stijena.

Vjeverice u močvarama

Močvare pružaju bogat izvor hrane za vjeverice. Vodene vjeverice obitavaju u blizini vodenih površina kao što su jezera, rijeke i močvare. Njihova sposobnost plivanja i ronjenja omogućuje im da love ribu i ostale vodene organizme.

Vjeverice u pustinjama

Iako možda zvuči nevjerojatno, postoje vrste vjeverica koje žive u pustinjskim područjima. One se prilagođavaju sušnim uvjetima i pronalaze hranu u obliku sjemenki i plodova koji su prilagođeni preživljavanju u pustinjskom okruženju.

Vjeverice u poljima i livadama

Polja i livade su domaćin različitim vrstama vjeverica koje se hrane plodovima i sjemenkama koje se mogu naći u takvom okruženju. Ove vjeverice često grade svoja gnijezda u zemlji ili u gustoj vegetaciji.

Vjeverice u tropskim šumama

Tropske šume su dom za raznolike vrste vjeverica koje žive u ovom vlažnom i bujnom okruženju. One se penju po drveću i koriste liane kako bi se kretale između stabala. Hrane se voćem, sjemenkama i insektima koje nalaze u tropskim šumama.

Vjeverice na otocima

Na nekim otocima širom svijeta žive vrste vjeverica koje su prilagođene specifičnim uvjetima tih otoka. One se hrane različitim plodovima i sjemenkama koje se mogu naći na otocima i često grade svoja gnijezda u šupljinama stijena ili pod zemljom.

  Ocijeni članak!