Kako je Mercedes dobio ime

Trenutno pregledavate Kako je Mercedes dobio ime
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:26 lipnja, 2023

Povijest osnivanja

Mercedes-Benz, jedan od najprepoznatljivijih i najuspješnijih proizvođača automobila na svijetu, dobio je svoje ime po ženi koja je igrala ključnu ulogu u razvoju tvrtke – Mercedes Jellinek. Rođena 1889. godine u Austriji, Mercedes je bila kćerka austrijskog automobilskog trgovca i zaljubljenika u automobile Emila Jellineka.

Suradnja s Gottliebom Daimlerom

Emil Jellinek je bio strastveni zaljubljenik u Daimlerove automobile i bio je jedan od najvećih klijenata tvrtke. Godine 1899., Jellinek je sklopio ugovor s Gottliebom Daimlerom o proizvodnji automobila pod uvjetom da vozilo nosi ime njegove kćeri, Mercedes.

Uspjeh i širenje

Prvi automobil pod imenom Mercedes proizveden je 1901. godine, a već sljedeće godine osnovana je tvrtka Mercedes-Benz koja je postala sinonim za luksuzne automobile visoke kvalitete. Tijekom godina, Mercedes-Benz je postao poznat po svojoj inovativnosti, sigurnosti i vrhunskom dizajnu, što je dovelo do velikog uspjeha i širenja na globalno tržište.

Legacy

Ime Mercedes postalo je prepoznatljivo diljem svijeta, simbolizirajući elegantnost, snagu i luksuz. Tvrtka je ostvarila brojne uspjehe u automobilskoj industriji i postala jedan od najcjenjenijih brendova. Mercedes-Benz i dalje nastavlja inovirati i postavljati standarde u automobilskoj industriji, čime čuva svoju reputaciju kao jedan od najprestižnijih proizvođača automobila.

  Ocijeni članak!