Kako se igra domino

Trenutno pregledavate Kako se igra domino
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:7 travnja, 2024

Priprema za igru

Domino je igra koja se igra sa pločicama koje imaju dvije strane, svaka sa brojem od 0 do 6. Prije početka igre, potrebno je miješati pločice i svakom igraču podijeliti određeni broj pločica, obično sedam.

Cilj igre

Cilj igre domino je osloboditi se svih pločica iz svoje ruke prije protivnika. Igrač koji prvi iskoristi sve svoje pločice je pobjednik.

Početak igre

Igra počinje igračem koji ima pločicu sa dvostrukim brojem. Taj igrač stavlja tu pločicu na sredinu stola, a zatim igrači redom dodaju pločice na krajeve postojećih pločica.

Potezi igrača

Igrači moraju pokušati pronaći pločicu koja se može spojiti sa brojem na kraju postojeće pločice. Ako igrač nema pločicu koja se može spojiti, mora povući pločicu iz špila sve dok ne pronađe odgovarajuću.

Bodovanje

U nekim verzijama domino igre, igrači mogu zaraditi bodove na temelju broja očiju na pločicama koje su ostale u rukama protivnika. Ovi bodovi se zbrajaju i mogu se koristiti za određivanje pobjednika na kraju igre.

Strategija

Domino je igra koja zahtijeva strategiju i planiranje. Igrači moraju razmišljati o tome koje pločice imaju protivnici i kako mogu iskoristiti svoje pločice na najbolji način. Taktike kao što su blokiranje protivnika i stvaranje prilika za sebe su ključne za uspjeh u ovoj igri.

Zaključak

Domino je popularna društvena igra koja pruža zabavu i izazov igračima svih uzrasta. Igrači moraju koristiti strategiju i taktiku kako bi pobijedili protivnike i osvojili igru. Sada kada znate osnove, vrijeme je da okupite prijatelje i započnete igru domino!

  Ocijeni članak!