Koje se cvijeće nosi na groblje

Trenutno pregledavate Koje se cvijeće nosi na groblje
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 travnja, 2024

Koje vrste cvijeća se tradicionalno nose na groblje?

Na grobljima širom svijeta, cvijeće igra važnu ulogu u izražavanju poštovanja i sjećanja prema preminulima. Postoji nekoliko vrsta cvijeća koje su tradicionalno popularne za nošenje na groblje.

1. Ruže

Ruže su jedan od najčešćih izbora za cvijeće koje se nosi na groblje. One simboliziraju ljubav, poštovanje i vječnost. Crvene ruže se često koriste kako bi se iskazala ljubav prema preminulom, dok bijele ruže simboliziraju čistoću i duhovnost.

2. Ljiljani

Ljiljani su još jedno popularno cvijeće koje se često nosi na groblje. Oni simboliziraju čistoću, nevinost i ponovno rođenje. Bijeli ljiljani su posebno česti jer predstavljaju mir i duhovnost.

Koje cvijeće treba izbjegavati na groblju?

Iako mnoge vrste cvijeća imaju svoje simbolično značenje i mogu biti prikladne za nošenje na groblje, postoje neke vrste koje se tradicionalno izbjegavaju.

1. Crni ljiljani

Crni ljiljani se smatraju cvijećem koje donosi nesreću i tugu. Oni se obično ne nose na groblje jer mogu biti uvredljivi i pogrešno interpretirani.

2. Sušeno cvijeće

Sušeno cvijeće često se koristi za dekoraciju grobova, ali nije uvijek prikladno kao cvijeće koje se nosi na groblje. Sušeno cvijeće može izgledati mrtvo i narušiti simboliku svježeg cvijeća koje simbolizira život i obnovu.

  Ocijeni članak!