Koje se hrvatske rijeke ulijevaju u Savu

Trenutno pregledavate Koje se hrvatske rijeke ulijevaju u Savu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 travnja, 2024

Rijeka Una

Rijeka Una je jedna od najpoznatijih rijeka koja se ulijeva u rijeku Savu. Nalazi se na sjeverozapadu Hrvatske, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom. Una je poznata po svojoj kristalno čistoj vodi i prekrasnim slapovima koji privlače mnoge turiste.

Rijeka Kupa

Rijeka Kupa je druga po veličini rijeka koja se ulijeva u Savu. Ona teče kroz Gorski kotar i stvara prirodnu granicu između Hrvatske i Slovenije. Kupa je popularna destinacija za ribolov i rafting zbog svojih brzaka i prekrasnog krajolika.

Rijeka Drava

Rijeka Drava je jedna od najdužih rijeka koje se ulijevaju u Savu. Teče kroz sjevernu Hrvatsku, a zatim tvori granicu između Hrvatske i Mađarske. Drava je važna za plovidbu i ekosustav regije, te je popularna destinacija za razne aktivnosti na vodi.

Rijeka Sutla

Rijeka Sutla je manja rijeka koja se ulijeva u Savu na sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Ona tvori prirodnu granicu između Hrvatske i Slovenije. Sutla je poznata po svom slikovitom krajoliku i bogatom biljnom i životinjskom svijetu.

Rijeka Lonja

Rijeka Lonja je jedna od rijeka koja se ulijeva u Savu na području Lonjskog polja. To je jedan od najvećih močvarnih područja u Europi i dom za mnoge ptice i druge životinje. Lonja je važna za očuvanje prirode i ekosustava regije.

Rijeka Odra

Rijeka Odra je manja rijeka koja se ulijeva u Savu na istočnom dijelu Hrvatske. Ona teče kroz Slavoniju i Baranju, prolazeći kroz prekrasne krajolike i šumske predjele. Odra je važna za ribolov i navodnjavanje poljoprivrednih površina.

  Ocijeni članak!