Koje se rijeke iz BiH ulijevaju u Jadransko more

Trenutno pregledavate Koje se rijeke iz BiH ulijevaju u Jadransko more
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:19 svibnja, 2023

Rijeka Neretva

Rijeka Neretva je jedna od najpoznatijih rijeka koja se ulijeva u Jadransko more. Izvire iz planina u Bosni i Hercegovini, te protječe kroz Hercegovinu sve do dolaska do Jadranskog mora. Neretva je poznata po svojoj ljepoti i bogatstvu flore i faune.

Rijeka Una

Rijeka Una je još jedna rijeka koja se ulijeva u Jadransko more. Izvire u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, a protječe kroz Bosansku krajinu. Una je poznata po svojim prekrasnim slapovima i čistim vodama koje privlače mnoge posjetitelje.

Rijeka Vrbas

Rijeka Vrbas je još jedan važan vodotok koji se ulijeva u Jadransko more. Izvire u planinama centralne Bosne i protječe kroz grad Banja Luku prije nego što se spoji s rijekom Sava. Vrbas je popularno odredište za ljubitelje raftera i ribolova.

Rijeka Bosna

Rijeka Bosna je najveća rijeka u Bosni i Hercegovini i također se ulijeva u Jadransko more. Izvire u planinama sjeverno od Sarajeva i protječe kroz glavni grad prije nego što se spoji s rijekom Sava. Bosna je važan izvor pitke vode i pruža prekrasne pejzaže duž svog toka.

Rijeka Drina

Rijeka Drina nije izravno povezana s Jadranskim morem, ali je važno spomenuti je jer čini granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije. Drina izvire u Crnoj Gori, a zatim protječe kroz Bosnu i Hercegovinu prije nego što se ulijeva u rijeku Savu. Drina je poznata po svojim impresivnim kanjonima i prirodnim ljepotama.

  Ocijeni članak!