Koji je konfekcijski broj XL?

Trenutno pregledavate Koji je konfekcijski broj XL?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:31 kolovoza, 2023

Kako se određuje konfekcijski broj?

Konfekcijski broj je broj koji označava veličinu odjeće. Postoje različiti sustavi za određivanje konfekcijskih brojeva diljem svijeta, ali najčešće se koriste brojevi koji označavaju opseg prsnog koša ili tijela.

Što znači konfekcijski broj XL?

Konfekcijski broj XL označava veličinu odjeće koja je veća od prosječne. XL dolazi od engleske riječi ‘extra large’, što znači ‘iznimno velika’. U sustavu koji se koristi u većini zemalja, konfekcijski broj XL obično odgovara opsegu prsnog koša od 110-115 cm.

Kako odabrati pravilan konfekcijski broj?

Odabir pravilnog konfekcijskog broja može biti važan za udobnost i stil. Preporučuje se uzeti u obzir ne samo opseg prsnog koša, već i ostale mjere tijela poput struka i kukova. Također je važno imati na umu da se veličine mogu razlikovati između različitih marki i stilova odjeće.

Koji su drugi konfekcijski brojevi?

Osim XL, postoje i drugi konfekcijski brojevi koji označavaju različite veličine odjeće. Neke od uobičajenih oznaka su S (mala), M (srednja), L (velika), XXL (iznimno velika) i tako dalje. Važno je napomenuti da se oznake mogu razlikovati ovisno o zemlji i marki odjeće.

Zaključak

Konfekcijski broj XL označava veću veličinu odjeće, a odabir pravilnog konfekcijskog broja važan je za udobnost i stil. Preporučuje se uzeti u obzir ne samo opseg prsnog koša, već i ostale mjere tijela te imati na umu da se veličine mogu razlikovati između različitih marki i stilova odjeće.

  Ocijeni članak!