Kojim danima je najbolje kupovati avionske karte

Trenutno pregledavate Kojim danima je najbolje kupovati avionske karte
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:18 travnja, 2023

Najbolji dani za kupovinu avionskih karata

Planiranje putovanja može biti izazovno, ali jedan od ključnih faktora koji može utjecati na cijenu avionskih karata su dani u tjednu. Postoje određeni dani kada je najbolje kupiti avionske karte kako biste dobili najbolju moguću ponudu.

Sreda je najisplativiji dan

Prema istraživanjima, srijeda je često najisplativiji dan za kupovinu avionskih karata. Tog dana aviokompanije često objavljuju posebne ponude i popuste, jer je potražnja za putovanjima obično manja. Ako možete biti fleksibilni i planirati putovanje za srijedu, možete uštedjeti značajan iznos novca.

Vikendom izbjegavajte kupovinu

Suprotno srijedi, vikend (subota i nedjelja) često je najgori period za kupovinu avionskih karata. U to vrijeme putovanja su najpopularnija, a aviokompanije znaju da ljudi često planiraju svoje putovanje vikendom. Stoga, cijene karata mogu biti značajno više nego tijekom tjedna.

Pratite sezonske i praznične ponude

Pored specifičnih dana u tjednu, također je važno pratiti sezonske i praznične ponude. Tijekom nekih praznika ili sezona, aviokompanije često imaju posebne akcije i popuste. Na primjer, putovanja tijekom božićnih praznika mogu biti skuplja, dok su neki manje popularni mjeseci povoljni za putovanje. Stoga, istraživanje i praćenje sezonskih trendova može vam pomoći u pronalaženju najbolje cijene avionskih karata.

Iskoristite tehnologiju za praćenje cijena

Postoji mnogo web stranica i aplikacija koje vam mogu pomoći u praćenju cijena avionskih karata. One vam omogućuju da postavite obavijesti i dobijete informacije o promjenama cijena. Također, mnoge od njih nude usporedbu cijena između različitih aviokompanija, što vam omogućuje da pronađete najpovoljniju opciju. Iskoristite tehnologiju kako biste pronašli najbolje ponude i uštedjeli novac na kupovini avionskih karata.

Zaključak

Kada je u pitanju kupovina avionskih karata, odabir pravog dana može imati značajan utjecaj na cijenu. Srijeda se često ističe kao najisplativiji dan za kupovinu, dok vikend treba izbjegavati. Također, važno je pratiti sezonske i praznične ponude, te koristiti tehnologiju za praćenje cijena. Sve ove strategije mogu vam pomoći da pronađete najbolje ponude i uštedite novac prilikom kupovine avionskih karata.

  Ocijeni članak!