Kojim putem do Makarske

Trenutno pregledavate Kojim putem do Makarske
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:3 siječnja, 2024

Najpopularniji putovi do Makarske

Putovanje do Makarske, prekrasnog gradića smještenog na obali Jadranskog mora, može biti uzbudljivo iskustvo. Postoji nekoliko različitih putova kojima možete stići do ovog turističkog odredišta. Evo pregleda najpopularnijih putova koji vode do Makarske.

1. Autocesta A1

Jedan od najčešćih načina putovanja do Makarske je korištenje autoceste A1. Ova moderna autocesta povezuje Zagreb s Dalmacijom i prolazi kroz većinu većih gradova u regiji. Putovanje autocestom A1 nudi brz i udoban put do Makarske.

2. Jadranska magistrala

Jadranska magistrala je druga opcija koja vodi do Makarske. Ova cesta pruža spektakularne poglede na obalu i more, ali je često uska i vijugava. Putovanje Jadranskom magistralom može biti duže i izazovnije, ali pruža jedinstvenu ljepotu krajobraza.

3. Putovanje brodom

Još jedan zanimljiv način putovanja do Makarske je putovanje brodom. Brodske linije povezuju Makarsku s drugim obalnim gradovima i otocima. Ovo je idealna opcija za one koji žele uživati u prekrasnom pogledu na Jadransko more i obalu dok putuju do Makarske.

4. Zračna luka Split

Putnici koji dolaze iz inozemstva ili žele brzo stići do Makarske mogu koristiti zračnu luku Split. Ova međunarodna zračna luka udaljena je oko 80 kilometara od Makarske. Nakon dolaska u zračnu luku, putnici mogu koristiti taksi ili autobus kako bi stigli do Makarske.

Savjeti za putovanje do Makarske

Prilikom planiranja putovanja do Makarske, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Prvo, provjerite uvjete puta i prometne informacije kako biste odabrali najbolji put. Također, imajte na umu da su ljetni mjeseci visoka sezona u Makarskoj, pa planirajte dolazak unaprijed i rezervirajte smještaj. Na kraju, ne zaboravite uživati u prekrasnom krajoliku i ljepotama koje Makarska nudi.

  Ocijeni članak!