Koliko je puta Hajduk bio prvak Hrvatske

Trenutno pregledavate Koliko je puta Hajduk bio prvak Hrvatske
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 svibnja, 2023

Povijest Hajduka

Hajduk je najpoznatiji i najuspješniji hrvatski nogometni klub sa sjedištem u Splitu. Klub je osnovan 1911. godine i od tada je ostvario značajne uspjehe u domaćim natjecanjima.

Prvi naslov prvaka

Hajduk je prvi put postao prvak Hrvatske 1927. godine, u vrijeme kada se natjecanje zvalo Kraljevina Jugoslavija. Tada su igrači Hajduka osvojili naslov bez poraza, demonstrirajući iznimnu kvalitetu i dominaciju u domaćem nogometu.

Rekordni niz naslova

U periodu između 1945. i 1955. godine, Hajduk je ostvario nevjerojatan uspjeh osvojivši deset uzastopnih naslova prvaka Hrvatske. To je najduži niz uzastopnih naslova u povijesti hrvatskog nogometa i svakako jedan od najvećih uspjeha kluba.

Posljednji naslov

Posljednji put Hajduk je bio prvak Hrvatske u sezoni 2004./2005. Klub je tada ostvario pobjedu u prvenstvu, zahvaljujući iznimnoj igri i angažmanu igrača.

Trenutna situacija

Od tada, Hajduk se nije uspio domoći naslova prvaka Hrvatske, ali klub i dalje ostaje jedan od najvećih i najpopularnijih nogometnih klubova u zemlji. Navijači vjeruju da će se uskoro vratiti na vrh i ponovno postati prvak Hrvatske.

  Ocijeni članak!