Koliko se može voziti na rezervi

Trenutno pregledavate Koliko se može voziti na rezervi
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 travnja, 2023

Kako funkcionira rezerva goriva?

Rezerva goriva je dodatni spremnik koji omogućuje vozačima da nastave vožnju kada se glavni spremnik prazni. Većina vozila ima rezervu koja se aktivira kada gorivo dosegne određeni nivo, obično oko 10% kapaciteta spremnika.

Koliko se može voziti na rezervi?

Domet koji se može preći na rezervi goriva ovisi o različitim čimbenicima, kao što su veličina rezervnog spremnika, potrošnja goriva, uvjeti vožnje i brzina. U prosjeku, vozači mogu očekivati da će na rezervi moći prijeći oko 50-100 kilometara.

Utjecaj vožnje na rezervi na vozilo

Vožnja na rezervi goriva može imati neke negativne posljedice na vozilo. Kako se rezerva koristi, gorivo može postati zamućeno i doći do taloženja nečistoća na dnu spremnika. Također, vožnja na rezervi može povećati rizik od začepljenja gorivnih filtera.

Kako izbjeći vožnju na rezervi?

Najbolji način izbjegavanja vožnje na rezervi je redovito provjeravati razinu goriva i planirati vrijeme za punjenje spremnika. Također je važno pratiti potrošnju goriva i voditi brigu o redovitom održavanju vozila kako bi se smanjila potrošnja goriva. Pametno planiranje putovanja također može pomoći u izbjegavanju situacija u kojima je vožnja na rezervi neizbježna.

  Ocijeni članak!