Odakle je Rada Manojlović

Trenutno pregledavate Odakle je Rada Manojlović
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 kolovoza, 2023

Porijeklo Rade Manojlović

Rada Manojlović je poznata srpska pjevačica koja je rođena 25. avgusta 1985. godine u selu Zorunovac, u blizini Požege, u Srbiji. Ova mlada i talentirana pjevačica brzo je stekla popularnost na muzičkoj sceni Balkana svojim prepoznatljivim glasom i energičnim nastupima.

Rada Manojlović i njeno djetinjstvo

Rada je odrasla u Zorunovcu, malom selu u kojem je provela svoje djetinjstvo. Sa samo šest godina, počela je pjevati i pokazivala je izuzetan talenat za muziku. Njeni roditelji su je podržavali u njenim umjetničkim nastojanjima i već tada je bilo jasno da će postati pjevačica.

Početak karijere

Nakon završetka srednje škole, Rada se preselila u Beograd kako bi započela svoju muzičku karijeru. Tamo je upisala Fakultet muzičkih umetnosti i počela se aktivno baviti pjevanjem. Ubrzo je stekla popularnost nastupajući u raznim klubovima i festivalima, a njena karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Uspon ka slavi

Rada Manojlović je postala poznata širom Balkana svojim hitovima poput ‘S mora na planine’, ‘Alkotest’ i ‘Marakana’. Njen glas, energija na sceni i karizma privukli su veliki broj fanova koji je podržavaju u njenom radu. Rada je ostvarila saradnje sa mnogim poznatim muzičarima i postala je jedna od najtraženijih izvođačica na Balkanu.

Trenutna karijera

Danas, Rada Manojlović nastavlja svoju uspješnu karijeru i redovno izdaje nove pjesme koje osvajaju publiku. Njeni nastupi su uvijek prepuni energije i emocija, a ona je postala ikona stila i mode. Rada je ostvarila uspjeh kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama Balkana, te je jedna od najomiljenijih i najpoznatijih pjevačica u regionu.

  Ocijeni članak!