Odakle je Zara

Trenutno pregledavate Odakle je Zara
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:10 svibnja, 2023

Povijest Zare

Zara je španjolski modni brend koji je osnovan u La Coruñi, Španjolska, 1974. godine. Osnivač brenda je Amancio Ortega Gaona, a prva Zara prodavaonica otvorena je s ciljem ponuditi kvalitetnu modu po pristupačnim cijenama.

Koncept i strategija

Zara je postala poznata po svojoj brzoj modi, konceptu koji uključuje brzu proizvodnju i brzu dostavu novih kolekcija u svoje prodavaonice. Zara je jedan od pionira u implementaciji vertikalno integriranog poslovnog modela koji omogućuje brzu reakciju na trendove i promjene na tržištu.

Globalni uspjeh

Zara je postala globalno prepoznatljiv brend s prisutnošću u više od 90 zemalja diljem svijeta. Njihove prodavaonice nude širok asortiman odjeće, obuće i modnih dodataka za žene, muškarce i djecu.

Održivost i društvena odgovornost

Zara je posvećena održivosti i društvenoj odgovornosti. Brend je pokrenuo inicijative za smanjenje utjecaja na okoliš, kao i za poboljšanje radnih uvjeta u svojim tvornicama.

Budućnost Zare

Zara nastavlja rasti i razvijati se kao globalni modni brend. Njihov fokus ostaje na inovacijama, kvaliteti i održivosti, te pružanju modnih komada koji odražavaju aktualne trendove i želje njihovih kupaca.

  Ocijeni članak!