Odakle je Zlatan Ibrahimović

Trenutno pregledavate Odakle je Zlatan Ibrahimović
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 kolovoza, 2023

Porijeklo Zlatana Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović, jedan od najpoznatijih nogometaša današnjice, rođen je 3. listopada 1981. godine u Malmöu, Švedska. Međutim, njegovo porijeklo seže izvan granica Švedske.

Porijeklo njegovih roditelja

Očeva strana Zlatanovog porijekla potječe iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac, Šefik Ibrahimović, rođen je u selu Bijeljina, koje se nalazi u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine. Šefik je kasnije emigrirao u Švedsku, gdje je upoznao Zlatanovu majku.

Zlatanova majka, Jurka Gravić, rođena je u Hrvatskoj, u selu Prkos, blizu Zadra. Nakon što je došla u Švedsku, upoznala je Šefika i zajedno su započeli obitelj.

Rani život i karijera

Zlatan je odrastao u Rosengårdu, multikulturalnom predgrađu Malmöa. Već u mladosti pokazivao je iznimne talente za nogomet, a brzo je privukao pažnju lokalnih klubova.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u švedskom klubu Malmö FF, gdje je brzo postao jedan od najboljih mladih igrača u zemlji. Nakon impresivnih nastupa u domaćem prvenstvu, Ibrahimović je privukao pažnju europskih velikana.

Međunarodna karijera

Zlatan Ibrahimović je nastupao za švedsku nogometnu reprezentaciju od 2001. do 2016. godine. Tijekom svoje međunarodne karijere, ostvario je brojne uspjehe i postao jedan od najboljih švedskih nogometaša svih vremena.

Ukupno je odigrao 116 utakmica za reprezentaciju i postigao 62 gola. Sudjelovao je na nekoliko europskih prvenstava i svjetskih prvenstava, te je bio ključni igrač u švedskoj momčadi.

Zaključak

Zlatan Ibrahimović je rođen u Švedskoj, ali njegovo porijeklo seže iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Njegovi roditelji su imigrirali u Švedsku, gdje je Zlatan započeo svoju nogometnu karijeru i postao jedan od najboljih nogometaša svijeta.

  Ocijeni članak!