S čime se jede humus

Trenutno pregledavate S čime se jede humus
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 srpnja, 2024

1. Povrće i kruh

Humus je tradicionalno jelo koje se najčešće jede uz svježe povrće i kruh. Možete ga poslužiti s mrkvicom, paprikom, krastavcima ili bilo kojim drugim omiljenim povrćem koje volite. Također, humus odlično ide uz svježe pečeni kruh ili pita kruh.

2. Pita i sendviči

Ako želite nešto malo zasitnije, humus možete koristiti kao namaz za pite ili sendviče. Dodajte ga na pizzu ili tart, ili ga jednostavno namažite na kriške kruha i dodajte omiljene sastojke za ukusan sendvič.

3. Salate i tjestenina

Humus može biti odličan dodatak raznim salatama i tjesteninama. Pomiješajte ga sa zelenom salatom, cherry rajčicama, maslinama i fetom za osvježavajući obrok. Također, možete ga dodati u tjesteninu kako biste dobili bogatiju i kremastiju teksturu.

4. Grickalice i umaci

Ako tražite zdravu alternativu umacima za grickalice, humus je savršen izbor. Možete ga koristiti kao umak za svježe povrće, tortilja čips ili pečene krumpiriće. Osim toga, može se koristiti i kao preljev za burger ili kao umak za falafel.

5. Egzotični okusi

Humus se može kombinirati s raznim egzotičnim okusima kako bi se dobila nova dimenzija okusa. Dodajte mu malo kima, kurkume, korijandera ili tahinija kako biste dobili zanimljivu aromu i teksturu. Istražujte nove kombinacije i otkrijte svoje omiljene varijacije humusa.

  Ocijeni članak!