Šta je ZET

Trenutno pregledavate Šta je ZET
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:16 svibnja, 2023

Povijest ZET-a

Zagrebački električni tramvaj (ZET) je javno poduzeće koje upravlja javnim prijevozom u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Osnovan je 1891. godine i od tada je postao neizostavan dio svakodnevnog života Zagrepčana. ZET je jedan od najstarijih i najvećih tramvajskih sustava u Europi.

Mreža i vozni park

ZET ima razgranatu mrežu tramvajskih i autobusnih linija koje pokrivaju gotovo cijeli grad. Tramvaji su prepoznatljivi simbol Zagreba i najčešći način prijevoza za mnoge stanovnike. Vozni park ZET-a sastoji se od modernih tramvaja i autobusa koji pružaju udobnost i sigurnost putnicima.

Usluge i karte

ZET pruža različite usluge kako bi zadovoljio potrebe putnika. Osim redovnih linija, ZET nudi i noćni prijevoz za kasne noćne sate. Putnici mogu kupiti karte na prodajnim mjestima ili koristiti beskontaktne kartice za jednostavnije putovanje. Također, ZET ima i mobilnu aplikaciju koja omogućuje putnicima da prate raspored vožnje i dobiju važne informacije.

Budućnost ZET-a

ZET neprestano radi na poboljšanju svojih usluga i modernizaciji vozila. Planira se proširenje tramvajskih linija, uvođenje električnih autobusa i implementacija pametnih tehnologija za bolje upravljanje prometom. Cilj ZET-a je osigurati učinkovit, ekološki prihvatljiv i pristupačan javni prijevoz za sve stanovnike Zagreba.

  Ocijeni članak!