Što znači CC?

Trenutno pregledavate Što znači CC?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:21 travnja, 2023

Definicija CC:

CC je kratica koja se koristi u kontekstu slanja e-pošte i označava ‘kopiju’ ili ‘carbon copy’ na engleskom jeziku. Kada šaljete e-poštu s CC poljem, to znači da želite poslati kopiju poruke drugim primateljima, osim glavnim primateljima. Ova praksa omogućuje da se svi primatelji upoznaju s porukom, ali ne moraju nužno odgovarati na nju.

Kako koristiti CC:

CC polje obično se nalazi u okviru za unos adrese e-pošte prilikom slanja poruke. Da biste dodali primatelje na CC, jednostavno unesite njihove adrese e-pošte u to polje. Važno je napomenuti da svi primatelji na CC polju mogu vidjeti adrese drugih primatelja, osim ako koristite BCC (BCC) polje koje skriva adrese primatelja od ostalih primatelja.

Razlike između CC i BCC:

CC i BCC su dvije različite opcije za slanje kopija poruka, ali s nekim bitnim razlikama. Dok se CC koristi za slanje vidljivih kopija poruka, BCC se koristi za slanje skrivenih kopija poruka. To znači da primatelji na BCC polju neće vidjeti adrese drugih primatelja. BCC se često koristi u situacijama kada želite poslati poruku grupi ljudi, a ne želite da drugi primatelji znaju tko je na popisu primatelja.

Primjeri upotrebe CC:

CC se često koristi u poslovnom okruženju kako bi se osiguralo da svi relevantni sudionici dobiju kopiju važne poruke. Primjerice, ako šaljete e-poštu o sastanku s nekoliko sudionika, možete koristiti CC polje kako biste poslali kopiju poruke svim sudionicima, osim glavnom primatelju. Na taj način svi sudionici bit će informirani o sastanku, ali samo glavni primatelj mora odgovoriti na poruku.

Ukratko, CC je kratica koja se koristi za označavanje kopije poruke u e-pošti. Omogućuje slanje kopija poruka drugim primateljima, osim glavnim primateljima. CC je korisna opcija za slanje poruka svima koji su uključeni u određenu temu ili događaj, ali ne moraju nužno odgovoriti na poruku.

  Ocijeni članak!