Što znači queued

Trenutno pregledavate Što znači queued
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:2 rujna, 2023

Definicija

Čekanje je uobičajeni proces u kojem se nešto stavlja u red čekanja prije nego što dobije svoj redoslijed izvršavanja. Ovaj proces se naziva ‘queued’ na engleskom jeziku. U računalnom kontekstu, ‘queued’ se koristi za označavanje da je nešto stavljeno u red čekanja za izvršavanje.

Primjeri upotrebe

Jedan od najčešćih primjera ‘queued’ je u kontekstu slanja e-pošte. Kada pošaljete e-poštu, ona se stavlja u red čekanja prije nego što bude isporučena primatelju. Svaka e-pošta koju pošaljete ide u red čekanja i čeka svoj redoslijed za isporuku.

Drugi primjer je ‘queued’ poruka na društvenim mrežama. Kada objavite poruku na društvenim mrežama poput Twittera ili Facebooka, ona se također stavlja u red čekanja prije nego što bude prikazana drugim korisnicima. To je učinjeno kako bi se održao redoslijed objava i spriječilo preopterećenje korisničkog sučelja.

Implementacija

‘Queued’ se često koristi u programiranju i računalnim sustavima za upravljanje redom čekanja. Kada se neki zadaci ili zahtjevi šalju računalnom sustavu, oni se stavljaju u red čekanja prije nego što budu izvršeni. Ovo je korisno za organizaciju i kontrolu izvršavanja zadataka.

Na primjer, u sustavima za obradu podataka, podaci se često stavljaju u red čekanja za obradu kako bi se osiguralo da se obrade u odgovarajućem redoslijedu. Također se koristi u sustavima za upravljanje bazama podataka kako bi se osigurala dosljednost i integritet podataka.

Zaključak

‘Queued’ je pojam koji se koristi za označavanje čekanja i stavljanje nečega u red čekanja. Ovaj koncept se primjenjuje u različitim područjima kao što su slanje e-pošte, objavljivanje na društvenim mrežama i upravljanje zadacima u računalnim sustavima. Stavljanje nečega u red čekanja omogućuje organizaciju i kontrolu izvršavanja, čime se osigurava redoslijed i dosljednost.

  Ocijeni članak!