Tko je glumio Hermione Granger

Trenutno pregledavate Tko je glumio Hermione Granger
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 kolovoza, 2023

Emma Watson – nova heroina Harryja Pottera

Emma Watson, britanska glumica, postala je svjetski poznata po ulozi Hermione Granger u filmskoj seriji Harry Potter. Rođena je 15. travnja 1990. godine u Parizu, Francuska. Watson je započela svoju glumačku karijeru s 11 godina kada je dobila ulogu Hermione u prvom filmu serijala, ‘Harry Potter i Kamen mudraca’ (2001).

Uspon u slavi i popularnost

Watson je brzo postala miljenica publike zahvaljujući svojoj uvjerljivoj interpretaciji Hermione Granger. Njezina sposobnost da prikaže pametnu, hrabru i odanu prijateljicu Harryju Potteru osvojila je srca mnogih obožavatelja serijala. Emma je tijekom snimanja svih osam filmova o Harryju Potteru rasla zajedno s likom Hermione, a njezina izvedba donijela joj je brojne nagrade i nominacije.

Nastavak karijere

Nakon završetka snimanja Harry Potter serijala, Watson se okrenula drugim projektima. Ostvarila je zapažene uloge u filmovima poput ‘Bling Ring’ (2013), ‘Noah’ (2014) i ‘The Circle’ (2017). Također je glumila Belle u Disneyjevom filmu ‘Ljepotica i zvijer’ (2017), koji je postao veliki hit. Emma se istaknula i kao aktivistica za prava žena i promoviranje obrazovanja.

Zaključak

Emma Watson je postala poznata širom svijeta zahvaljujući svojoj izvanrednoj izvedbi lika Hermione Granger u filmskoj seriji Harry Potter. Njezina talentirana gluma i karizma osvojili su srca mnogih, a Watson je nastavila graditi uspješnu karijeru i izvan Harry Potter franšize. Ona je postala ikona mladima i inspiracija mnogima svojim radom i zalaganjem za važne društvene teme.

  Ocijeni članak!