Tko je Mihajlo Ulemek

Trenutno pregledavate Tko je Mihajlo Ulemek
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 srpnja, 2023

Biografija

Mihajlo Ulemek, poznat i pod nadimkom Legija, je srpski kriminalac i bivši pripadnik Crvenih beretki. Rođen je 15. ožujka 1968. godine u Beogradu, Srbija. Ulemek je stekao značajnu reputaciju kao vođa kriminalne grupe i izvršitelj brojnih teških zločina.

Kriminalna karijera

Ulemek je postao poznat javnosti nakon atentata na srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, za koji je osuđen na kaznu doživotnog zatvora. Tijekom svoje kriminalne karijere, Ulemek je bio umiješan u razne oblike organiziranog kriminala, uključujući trgovinu drogom, oružjem i ubojstva.

Sudske presude

Ulemek je osuđen za niz zločina, uključujući atentat na Zorana Đinđića, kao i za druge ubojstva, iznude i krijumčarenje oružja. Njegova kazna doživotnog zatvora potvrđena je u više sudskih instanci.

Utjecaj i naslijeđe

Mihajlo Ulemek je ostavio dubok trag u srpskom kriminalnom svijetu. Njegova kriminalna grupa bila je jedna od najopasnijih u regiji, a Ulemek je bio poznat po svojoj nemilosrdnosti i brutalnosti. Njegovo ime i djela često se spominju u medijima i knjigama koje istražuju kriminalnu povijest Srbije.

Zaključak

Mihajlo Ulemek, poznat kao Legija, je srpski kriminalac koji je ostao upamćen po svojoj vođi kriminalne grupe i umiješanosti u brojne zločine. Njegova kriminalna karijera završila je doživotnom kaznom zatvora, ali njegovo naslijeđe ostaje kao podsjetnik na mračnu stranu srpskog podzemlja.

  Ocijeni članak!