U koja jela ide korijander

Trenutno pregledavate U koja jela ide korijander
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:15 veljače, 2024

Indijska kuhinja

Indijska kuhinja je poznata po svojoj upotrebi korijandera u raznim jelima. Korijander se često koristi u indijskim curryjima, kao i u chutneyima i marinadama. Njegov svježi i citrusni okus dodaje dubinu i svježinu jelima poput tikka masale, butter chickena i korme.

Meksička kuhinja

Korijander, poznat kao cilantro u Meksiku, je neizostavni sastojak u mnogim meksičkim jelima. Salsa, guacamole, tacos, enchiladas i mnogi drugi tradicionalni meksički specijaliteti često sadrže korijander kao svježi dodatak koji naglašava okus i donosi svježinu.

Tajlandska kuhinja

Korijander je također važan sastojak u tajlandskoj kuhinji. Njegova aroma i okus se često koriste u jelima kao što su tajlandski curry, pad thai, tom yum juha i zelena papaja salata. Korijander daje pikantnost i svježinu ovim jelima, čineći ih neodoljivima.

Bliskoistočna kuhinja

Korijander je često korišten u bliskoistočnoj kuhinji, posebno u jelima iz Libana i Sirije. Humus, tabbouleh i falafel su samo neka od jela koja sadrže svježi korijander. Njegov osvježavajući okus savršeno se slaže s drugim sastojcima poput maslinovog ulja, limuna i paprike.

Salate i umaci

Korijander se često koristi u pripremi salata i umaka diljem svijeta. Svježi korijander dodaje aromu i svježinu salatama od povrća, kao i umacima poput guacamolea, rancha i tzatzikija. Također se koristi u pripremi marinada za meso ili ribu, dodajući poseban okus i miris jelima.

Zaključak

Korijander je svestrani začin koji se koristi u raznim jelima diljem svijeta. Njegov svježi i citrusni okus donosi jedinstvenu aromu i svježinu jelima. Bilo da ga koristite u indijskim curryjima, meksičkim jelima, tajlandskim specijalitetima ili salatama i umacima, korijander je sjajan dodatak koji će obogatiti vaše gastronomsko iskustvo.

  Ocijeni članak!