U kojoj nedelji se beba okreće

Trenutno pregledavate U kojoj nedelji se beba okreće
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:15 travnja, 2024

Kada se beba počinje okretati?

Beba počinje okretati u različitim tjednima, ali najčešće se to događa između 24. i 28. tjedna trudnoće. U ovoj fazi, većina beba već ima dovoljno prostora u maternici da se slobodno okreću.

Kako beba okreće?

Kada se beba okreće, obično počinje s okretanjem glave prema dolje. Zatim se polako okreće cijelim tijelom kako bi bila u položaju glavom prema dolje, spremna za porođaj. Ovaj proces poznat je kao okretanje iz vanjskog položaja u unutarnji položaj.

Što utječe na vrijeme okretanja?

Vrijeme kada se beba okreće može biti različito kod svake trudnice. To može ovisiti o faktorima kao što su veličina maternice, položaj bebe, količina amnionske tekućine i drugi faktori. Također, neke bebe mogu okretati ranije, dok druge mogu okretati kasnije.

Kako prepoznati okretanje bebe?

Trudnice mogu primijetiti okretanje bebe kroz promjene u svojim osjećajima i pokretima bebe. Osjećaj guranja ili okretanja unutar trbuha može biti znak da se beba okreće. Također, liječnik ili primalja mogu koristiti ultrazvuk kako bi potvrdili okretanje bebe.

Kako olakšati okretanje bebe?

Ako je beba još uvijek u neugodnom položaju, trudnica može pokušati neke tehnike koje mogu potaknuti okretanje bebe. To uključuje promjenu položaja tijela, izvođenje blagih vježbi i opuštajuće tehnike kao što su masaža ili slušanje umirujuće glazbe.

Kada se treba konzultirati liječnika?

Ako je beba još uvijek u nepravilnom položaju nakon 32. tjedna trudnoće, preporučuje se konzultacija s liječnikom. Liječnik može preporučiti daljnje preglede i postupke kako bi se osiguralo da beba zauzme pravilan položaj prije porođaja.

  Ocijeni članak!