Znači kineskog horoskopa

Trenutno pregledavate Znači kineskog horoskopa
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:1 prosinca, 2023

Povijest kineskog horoskopa

Kineski horoskop ima dugu povijest koja seže unatrag tisućama godina. Temelji se na lunarnom kalendaru i oslanja se na simbolično značenje životinja. Prema legendi, Buddha je pozvao sve životinje na svoj oproštajni sastanak prije nego što je napustio Zemlju. Samo 12 životinja je došlo, pa je Buddha odlučio da će svaka godina biti posvećena jednoj od tih životinja. Tako je nastao kineski horoskop koji se temelji na 12 znakova ili životinja.

12 znakova kineskog horoskopa

Prvih šest znakova u kineskom horoskopu su štakor, bivol, tigar, zec, zmaj i zmija. Drugih šest znakova su konj, koza, majmun, pijetao, pas i svinja. Svaki znak traje jednu godinu i ponavlja se svakih 12 godina. Svaki znak ima svoje karakteristike i osobine koje se vjeruje da utječu na život osobe rođene u tom znaku.

Značenje znakova kineskog horoskopa

Svaki znak kineskog horoskopa ima svoje simbolično značenje i predstavlja određene karakteristike. Na primjer, štakor je povezan s inteligencijom i snalažljivošću, dok je bivol simbol snage i stabilnosti. Zmaj je znak moći i sreće, dok je zmija povezana s mudrošću i intuicijom. Svaki znak ima svoje pozitivne i negativne aspekte i može pružiti uvid u osobnost i sudbinu osobe.

Kombinacije znakova

U kineskom horoskopu također je važno uzeti u obzir kombinacije znakova. Svaka osoba ima svoj znak rođenja, ali također može imati znakove koji se pojavljuju u drugim dijelovima horoskopa. Ove kombinacije mogu pružiti dodatne informacije o osobnosti i sudbini osobe. Na primjer, osoba rođena u godini tigra, ali s podznakom zmaja, može imati karakteristike oba znaka.

Praktična primjena kineskog horoskopa

Kineski horoskop se često koristi kao alat za predviđanje sudbine, osobnosti i kompatibilnosti. Mnogi ljudi vjeruju da znak pod kojim su rođeni utječe na njihov život i donosi određene izazove i mogućnosti. Također se koristi za određivanje sretne godine za sklapanje braka, pokretanje poslovnih poduhvata ili donošenje važnih odluka. Bez obzira na to koliko vjerujete u kineski horoskop, zanimljivo je istražiti i saznati više o znakovima i njihovom značenju.

  Ocijeni članak!