Znakovi horoskopa prema datumu

Trenutno pregledavate Znakovi horoskopa prema datumu
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:19 ožujka, 2024

Karakteristike horoskopskih znakova

Horoskop je sustav koji povezuje položaj planeta u trenutku rođenja s karakteristikama pojedinca. Prema datumu rođenja, svaki pojedinac pripada određenom horoskopskom znaku. Postoje dvanaest znakova horoskopa, a svaki od njih ima svoje specifične osobine.

Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

Ovan je prvi znak zodijaka i karakterizira ga energičnost, hrabrost i inicijativa. Osobe rođene u ovom znaku često su samouvjerene, dinamične i neustrašive.

Bik (20. travnja – 20. svibnja)

Bik je znak stabilnosti, praktičnosti i strpljivosti. Osobe rođene u ovom znaku su često tvrdoglave, ali istovremeno vrlo pouzdane i odane.

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Blizanci su znak komunikacije, znatiželje i prilagodljivosti. Osobe rođene u ovom znaku su obično inteligentne, društvene i brze u razmišljanju.

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

Rak je znak emocionalnosti, osjećajnosti i obitelji. Osobe rođene u ovom znaku su često osjetljive, brižne i intuitivne.

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Lav je znak hrabrosti, kreativnosti i samopouzdanja. Osobe rođene u ovom znaku su obično karizmatične, ambiciozne i ljubazne.

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Djevica je znak analitičnosti, pedantnosti i praktičnosti. Osobe rođene u ovom znaku su često precizne, marljive i odane.

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Vaga je znak ljubavi, ravnoteže i harmonije. Osobe rođene u ovom znaku su obično društvene, diplomatkinje i pravedne.

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Škorpion je znak strasti, tajnovitosti i snage. Osobe rođene u ovom znaku su često strastvene, hrabre i odlučne.

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)

Strijelac je znak optimizma, avanture i slobode. Osobe rođene u ovom znaku su obično iskrene, avanturističkog duha i duhovite.

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Jarac je znak ambicije, odgovornosti i strpljenja. Osobe rođene u ovom znaku su često ozbiljne, predane i strukturirane.

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

Vodenjak je znak originalnosti, neovisnosti i humanosti. Osobe rođene u ovom znaku su obično inovativne, društveno svjesne i progresivne.

Ribe (19. veljače – 20. ožujka)

Ribe su znak suosjećanja, intuicije i umjetnosti. Osobe rođene u ovom znaku su često kreativne, intuitivne i sanjarske.

Ovi su opisi samo kratak pregled karakteristika svakog horoskopskog znaka. Svaki pojedinac je jedinstven i horoskop je samo jedan od mnogih faktora koji utječu na našu osobnost i životne puteve.

  Ocijeni članak!