Znakovi horoskopa – simboli

Trenutno pregledavate Znakovi horoskopa – simboli
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 svibnja, 2024

Simboli horoskopskih znakova

Horoskopski znakovi su povezani s određenim simbolima koji ih predstavljaju. Svaki znak ima svoj jedinstveni simbol koji se koristi kao prepoznatljivi znak tog znaka. Ovi simboli su često inspirirani mitologijom, prirodom ili drugim aspektima koji su povezani s karakteristikama tog znaka.

Ovan – simbol vatrenog duha

Ovan je prvi znak zodijaka i njegov simbol je rog ovna. Ovaj simbol predstavlja energiju, hrabrost i odlučnost Ovnova. Također simbolizira njihovu borbenost i neustrašivost u suočavanju s izazovima.

Bik – simbol stabilnosti

Bik je drugi znak zodijaka i njegov simbol je bik. Ovaj simbol predstavlja stabilnost, izdržljivost i upornost Bikova. Također simbolizira njihovu povezanost s prirodom i tjelesnim zadovoljstvima.

Blizanci – simbol dualnosti

Blizanci su treći znak zodijaka i njihov simbol su dva blizanca. Ovaj simbol predstavlja dualnost, komunikaciju i promjenu. Također simbolizira njihovu znatiželju i potrebu za stalnim mentalnim stimulacijama.

Rak – simbol osjećajnosti

Rak je četvrti znak zodijaka i njegov simbol je rak. Ovaj simbol predstavlja osjećajnost, emocionalnost i zaštitnički instinkt Rakova. Također simbolizira njihovu vezanost za dom i obitelj.

Lav – simbol moći

Lav je peti znak zodijaka i njegov simbol je lav. Ovaj simbol predstavlja moć, hrabrost i samopouzdanje Lavova. Također simbolizira njihovu kreativnost i potrebu za pažnjom.

Djevica – simbol analitičnosti

Djevica je šesti znak zodijaka i njen simbol je djevica. Ovaj simbol predstavlja analitičnost, perfekcionizam i organiziranost Djevica. Također simbolizira njihovu skromnost i predanost.

Vaga – simbol ravnoteže

Vaga je sedmi znak zodijaka i njen simbol je vaga. Ovaj simbol predstavlja ravnotežu, harmoniju i pravednost Vaga. Također simbolizira njihovu potrebu za ljubavlju i skladom u odnosima.

Škorpion – simbol strasti

Škorpion je osmi znak zodijaka i njegov simbol je škorpion. Ovaj simbol predstavlja strast, intenzitet i moć Škorpiona. Također simbolizira njihovu tajanstvenu prirodu i sposobnost regeneracije.

Strijelac – simbol avanture

Strijelac je deveti znak zodijaka i njegov simbol je strijelac. Ovaj simbol predstavlja avanturu, slobodu i optimizam Strijelaca. Također simbolizira njihovu filozofsku prirodu i potrebu za istraživanjem.

Jarac – simbol ambicije

Jarac je deseti znak zodijaka i njegov simbol je jarac. Ovaj simbol predstavlja ambiciju, disciplinu i odgovornost Jaraca. Također simbolizira njihovu praktičnost i predanost postizanju ciljeva.

Vodenjak – simbol originalnosti

Vodenjak je jedanaesti znak zodijaka i njegov simbol je vodenjak. Ovaj simbol predstavlja originalnost, neovisnost i humanost Vodenjaka. Također simbolizira njihovu intelektualnu radoznalost i inovativnost.

Ribe – simbol suosjećanja

Ribe su dvanaesti znak zodijaka i njihov simbol su ribe. Ovaj simbol predstavlja suosjećanje, maštovitost i intuitivnost Riba. Također simbolizira njihovu povezanost s duhovnim svijetom i umjetničkom ekspresijom.

  Ocijeni članak!