Koje su crvene knjige objavljene u Hrvatskoj

Trenutno pregledavate Koje su crvene knjige objavljene u Hrvatskoj
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 listopada, 2024

Crvene knjige u hrvatskom izdavaštvu

Crvene knjige predstavljaju poseban segment izdavaštva koji je postao popularan i u Hrvatskoj. Ove knjige se ističu svojom crvenom bojom korica, koja često simbolizira strast, ljubav, ali i opasnost. U nastavku ćemo vam predstaviti neke od crvenih knjiga koje su objavljene u Hrvatskoj.

1. ‘Crvena soba’ – Maja Hrgović

‘Crvena soba’ je roman Maje Hrgović koji je osvojio brojne nagrade i postao jedan od najprodavanijih naslova u Hrvatskoj. Knjiga istražuje temu ljubavi, gubitka i tajni kroz priču o životu glavne junakinje u crvenoj sobi.

2. ‘Crveni petao leti prema nebu’ – Hrvoje Hitrec

Ova knjiga je klasik hrvatske književnosti i predstavlja zbirku kratkih priča koje istražuju različite aspekte života. Autor, Hrvoje Hitrec, koristi crvenu boju kao simbol za strast, ali i za opasnost koja vreba iz svakodnevnih situacija.

3. ‘Crvena kraljica’ – Victoria Aveyard

Iako ova knjiga nije hrvatsko izdanje, ‘Crvena kraljica’ je postala veliki hit među čitateljima u Hrvatskoj. Ova distopijska priča prati sudbinu Mare Barrow, djevojke koja se nađe usred političkih intriga i borbe za moć, a crvena boja ima posebno značenje u svijetu kojim autorica opisuje.

Zaključak

Crvene knjige imaju poseban šarm i privlače pažnju čitatelja. U Hrvatskoj su objavljene mnoge zanimljive knjige crvenih korica, a ovo su samo neki od primjera. Bez obzira jeste li ljubitelj književnosti ili samo tražite novu knjigu za čitanje, crvene knjige su uvijek dobar izbor.

  Ocijeni članak!