Čiji je brend Hisense

Trenutno pregledavate Čiji je brend Hisense
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 listopada, 2024

Historija brenda

Hisense je kineska multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom elektronike. Osnovala ju je 1969. godine grupa investitora u gradu Qingdao, u provinciji Shandong, Kina. U početku je kompanija bila fokusirana na proizvodnju radija, a kasnije se proširila na televizore, kućanske aparate, mobilne telefone i druge potrošačke elektronike.

Vlasništvo Hisense brenda

Danas je Hisense jedan od vodećih svjetskih proizvođača elektronike, a njihovi proizvodi su prisutni u preko 130 zemalja. Što se tiče vlasništva nad brendom Hisense, ono je u potpunosti u rukama kineske kompanije Hisense Group. Hisense Group je javno preduzeće koje je listirano na Šangajskoj berzi. To znači da su dionice kompanije dostupne javnosti za kupovinu i prodaju.

Hisense i licenciranje

Hisense također ima prava na licenciranje drugih brendova. Kroz različite sporazume o licenciranju, Hisense proizvodi i prodaje proizvode pod drugim poznatim brendovima kao što su Sharp, Toshiba i Hitachi. Ovo omogućava Hisenseu da proširi svoju prisutnost na svjetskom tržištu i ponudi širok spektar proizvoda.

Zaključak

Hisense je kineska kompanija koja je vlasnik brenda Hisense. Njihovi proizvodi su prisutni u mnogim zemljama širom svijeta, a kompanija je također licencirana za proizvodnju i prodaju drugih poznatih brendova. Hisense je postao prepoznatljivo ime u industriji elektronike i nastavlja se širiti i inovirati svoju ponudu proizvoda.

  Ocijeni članak!