Tko je glumio Baby Yoda

Trenutno pregledavate Tko je glumio Baby Yoda
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:30 lipnja, 2023

Povijest Baby Yode

Baby Yoda, poznat i kao The Child, postao je jedan od najomiljenijih likova iz popularne serije ‘The Mandalorian’. Ovaj maleni zeleni stvor osvojio je srca gledatelja diljem svijeta svojom slatkoćom i nevjerojatnim moćima. No, tko je zapravo glumio ovog preslatkog lika?

Glumac iza Baby Yode

Iako Baby Yoda ne govori mnogo u seriji, potrebno je talentirano glumačko umijeće da bi se prenijela njegova emotivnost i karakter. Upravo je to postignuto zahvaljujući animatroničkoj lutki koja je korištena za snimanje scena s Baby Yodom. Mnogi su se pitali tko je odgovoran za ovu izuzetnu izvedbu.

Jon Favreau

Iza Baby Yode stoji tim talentiranih ljudi, a jedan od ključnih članova je Jon Favreau. Favreau je kreator serije ‘The Mandalorian’ i glavni izvršni producent. On je bio taj koji je odlučio kako će Baby Yoda biti predstavljen na ekranu i kako će se postići njegov karakteristični izraz lica.

Animacija i glas Baby Yoda

Kada je riječ o animaciji i glasu Baby Yoda, tu je uključen tim specijalista. Animacija Baby Yoda je postignuta kombinacijom praktičnih efekata i računalne grafike. Za izrađivanje izraza lica i pokreta korištena je napredna tehnologija koja je omogućila da Baby Yoda izgleda što realnije.

Glumac koji je dao glas Baby Yodu

Iako Baby Yoda ne govori mnogo, njegov glas ipak je bio potreban za neke dijelove serije. Glumac koji je dao glas Baby Yodu je iznimno talentirani Nick Nolte. Njegov glas je bio dodan tijekom postprodukcije kako bi se postigla savršena sinkronizacija između animiranog lika i izgovorenih riječi.

Zaključak

Baby Yoda je postao jedan od najomiljenijih likova u svijetu Star Warsa, a njegova izvedba je rezultat timskog rada. Iako je animacija i glas ključan za ovog slatkog stvorenja, Jon Favreau je taj koji je dao smjernice i osigurao da Baby Yoda postane nevjerojatno popularan lik.

  Ocijeni članak!