Mogu li se artičoke zamrznuti?

Trenutno pregledavate Mogu li se artičoke zamrznuti?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 lipnja, 2023

Kako zamrzavati artičoke?

Artičoke su ukusno povrće koje se često koristi u kulinarstvu. Mnogi se pitaju mogu li artičoke biti zamrznute kako bi se produžio njihov vijek trajanja. Srećom, artičoke se mogu zamrznuti i zadržati svoj okus i teksturu.

Priprema artičoka za zamrzavanje

Da biste zamrzli artičoke, prvo ih trebate pripremiti. Počnite tako da očistite artičoke od vanjskih listova i odrežete vrhove.

Blanširanje artičoka

Nakon što ste pripremili artičoke, slijedi blanširanje. Blanširanje je proces u kojem se hrana kratko prokuha, a zatim se odmah ohladi u hladnoj vodi. Za artičoke, preporučuje se blanširanje oko 7-10 minuta.

Pakiranje i zamrzavanje artičoka

Nakon blanširanja, artičoke treba dobro ocijediti i staviti u hermetički zatvorene posude ili vrećice za zamrzavanje. Pazite da izbacite što više zraka iz posude ili vrećice kako biste spriječili nastanak leda.

Kako odmrzavati zamrznute artičoke?

Kada želite koristiti zamrznute artičoke, najbolje je da ih prethodno odmrznete u hladnjaku. Možete ih koristiti i direktno iz zamrzivača, ali imajte na umu da će tekstura biti malo mekša.

Zaključak

Artičoke se mogu zamrznuti kako bi se produžio njihov vijek trajanja. Pravilna priprema, blanširanje i pakiranje ključni su koraci za uspješno zamrzavanje artičoka. Odmrzavanje se preporučuje u hladnjaku kako bi se očuvala kvaliteta povrća.

  Ocijeni članak!