Čija je RTL televizija

Trenutno pregledavate Čija je RTL televizija
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:4 travnja, 2024

Povijest RTL televizije

RTL televizija je jedna od najpopularnijih komercijalnih televizijskih stanica u Hrvatskoj. Osnovana je 30. travnja 2004. godine kao dio RTL Group, koja je vodeća europska medijska kompanija. RTL televizija je započela svoje emitiranje kao druga nacionalna televizija u Hrvatskoj, uz Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Vlasništvo RTL televizije

RTL televizija je u vlasništvu RTL Group, koja je dio njemačkog medijskog konglomerata Bertelsmann. RTL Group je prisutan u više od 10 zemalja diljem Europe i jedan je od najvećih medijskih igrača na kontinentu. Bertelsmann posjeduje 75,1% udjela u RTL Groupu.

Program RTL televizije

RTL televizija emitira raznolik program koji uključuje vijesti, zabavne emisije, reality showove, serije, filmove i sportske prijenose. Neki od najpopularnijih programa na RTL televiziji su ‘Najbolje godine’, ‘Ljubav je na selu’, ‘Zvijezde pjevaju’, ‘Supertalent’ i mnogi drugi. RTL televizija je poznata po visokokvalitetnom programu i privlači veliki broj gledatelja.

Utjecaj RTL televizije

RTL televizija ima značajan utjecaj na medijsku kulturu u Hrvatskoj. Njihovi programi su često raspravljani i komentirani u javnosti. Također, RTL televizija je jedna od ključnih platformi za oglašavanje u zemlji, privlačeći brojne reklamne partnere. Svojim programom i utjecajem, RTL televizija igra važnu ulogu u medijskom pejzažu Hrvatske.

  Ocijeni članak!