Čija je Zagrebačka banka

Trenutno pregledavate Čija je Zagrebačka banka
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 travnja, 2024

Povijest Zagrebačke banke

Zagrebačka banka, osnovana 1919. godine, jedna je od najstarijih i najvećih banaka u Hrvatskoj. Tijekom svoje povijesti, banka je prošla kroz razne promjene i transformacije.

Vlasnička struktura

Od 2002. godine, Zagrebačka banka je u vlasništvu UniCredit Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Europi. UniCredit posjeduje 100% udjela u banci. Ova talijanska bankarska grupacija preuzela je većinski udjel u Zagrebačkoj banci s ciljem jačanja svoje prisutnosti na tržištu jugoistočne Europe.

Doprinos Zagrebačke banke društvu

Zagrebačka banka ima značajan utjecaj na hrvatsko gospodarstvo. Kroz svoje poslovanje, banka pruža širok spektar financijskih usluga, uključujući kreditiranje pojedinaca i tvrtki, upravljanje imovinom, osiguranje, te mnoge druge.

Budućnost Zagrebačke banke

U svijetu brzih promjena i inovacija u bankarstvu, Zagrebačka banka nastoji ostati lider na tržištu. Banka kontinuirano ulaže u modernizaciju i digitalizaciju svojih usluga kako bi zadovoljila potrebe modernog korisnika. Također, banka aktivno podržava društveno odgovorne projekte i inicijative koje doprinose zajednici i održivom razvoju.

  Ocijeni članak!