Čime se vjeverica hrani

Trenutno pregledavate Čime se vjeverica hrani
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 lipnja, 2023

1. Prehrambene navike vjeverica

Vjeverice su poznate po svojoj raznolikoj prehrani. One su općenito svejede, što znači da se hrane različitim vrstama hrane. Njihova prehrana uglavnom ovisi o dostupnosti hrane u njihovom okruženju.

2. Sjemenke i orašasti plodovi

Jedna od najčešćih vrsta hrane koju vjeverice konzumiraju su sjemenke i orašasti plodovi. To uključuje razne vrste sjemenki poput suncokreta, bundeve, lana, ali i orašaste plodove kao što su orasi, lješnjaci, bademi i kesteni.

3. Voće i povrće

Vjeverice također vole jesti različite vrste voća i povrća. One mogu konzumirati jabuke, banane, grožđe, jagode, mrkvu, tikvice i mnoge druge vrste voća i povrća.

4. Insekti i ptice

Ponekad vjeverice mogu loviti i jesti male insekte, kao što su mravi ili gusjenice. Također, postoje i slučajevi kada vjeverice love i hrane se manjim pticama ili njihovim jajima.

5. Gljive i lišće

Neke vrste vjeverica također se hrane gljivama i lišćem. To su obično vrste koje žive u šumama gdje ima obilje ovakve vrste hrane.

6. Ostaci hrane

Vjeverice su vrlo prilagodljive i često će jesti i ostatke hrane koje pronađu. To može uključivati ostatke hrane koje su ljudi ostavili iza sebe ili ostake hrane drugih životinja.

Vjeverice imaju raznoliku prehranu koja ovisi o njihovom okruženju i dostupnosti hrane. Njihova sposobnost prilagodbe omogućuje im da prežive i pronalaze hranu čak i u zahtjevnim uvjetima.

  Ocijeni članak!