Gdje je Wimbledon?

Trenutno pregledavate Gdje je Wimbledon?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:27 svibnja, 2024

Povijest

Wimbledon je najstariji i najprestižniji teniski turnir na svijetu. Održava se svake godine u Londonu, Engleska. Turnir je osnovan 1877. godine i od tada je postao jedan od najvažnijih događaja u svijetu tenisa.

Lokacija

Wimbledon se nalazi u jugozapadnom dijelu Londona, u predgrađu po kojem je dobio ime. Točna adresa je Church Road, Wimbledon, London SW19.

Terenski kapacitet

Wimbledon ima impresivni terenski kapacitet za 42 terena, uključujući 18 travnatih terena, 8 tvrdih terena i 16 terena od umjetne trave.

Glavni teren – Centre Court

Centre Court je najpoznatiji teren na Wimbledonu. Kapacitet mu je oko 15.000 gledatelja. Ovaj teren je poznat po svojoj travnatoj površini i krovu koji omogućuje igranje čak i u slučaju kiše.

Rekordi

Wimbledon je poznat po obaranju raznih rekorda. Najviše osvojenih naslova u muškoj pojedinačnoj konkurenciji drži Roger Federer sa 8 naslova, dok Serena Williams drži rekord s 7 osvojenih naslova u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji.

Tradicija

Wimbledon je poznat po mnogim tradicijama koje se i danas održavaju. Jedna od njih je tradicionalna odjeća koju igrači moraju nositi na terenu, poput bijelih tenisica i odijela za muškarce, te bijele teniske odjeće za žene.

Zaključak

Wimbledon je teniski turnir koji privlači najbolje igrače iz cijelog svijeta. Njegova duga povijest, prestižna lokacija i impresivni terenski kapacitet čine ga jednim od najvažnijih sportskih događaja na svijetu.

  Ocijeni članak!