Gdje se koristi umjetna inteligencija?

Trenutno pregledavate Gdje se koristi umjetna inteligencija?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:11 svibnja, 2023

Medicina

Umjetna inteligencija se sve više koristi u medicini kako bi pomogla u dijagnosticiranju bolesti, pronalaženju novih lijekova i poboljšanju pacijentovog iskustva. Algoritmi umjetne inteligencije mogu analizirati medicinske podatke i identificirati uzorke koji bi mogli biti nevidljivi ljudskom oku. Također, roboti s umjetnom inteligencijom mogu izvršavati kirurške zahvate s većom preciznošću i manje rizika za pacijenta.

Transport

Umjetna inteligencija se koristi u transportu za optimizaciju prometa, poboljšanje sigurnosti i razvoj autonomnih vozila. Algoritmi umjetne inteligencije analiziraju podatke o prometu i predviđaju najučinkovitije rute, smanjujući gužve i vrijeme putovanja. Također, autonomna vozila koriste umjetnu inteligenciju kako bi se prilagodila okolini i donosila brze odluke na cestama.

Financije

Umjetna inteligencija ima veliku primjenu u financijskom sektoru. Algoritmi umjetne inteligencije mogu analizirati velike količine financijskih podataka i predviđati tržišne trendove. Također, umjetna inteligencija se koristi za otkrivanje prijevara i zaštiti financijske sigurnosti.

Edukacija

Umjetna inteligencija se sve više koristi u obrazovanju kako bi personalizirala učenje i pružila prilagođene materijale i resurse. Sustavi umjetne inteligencije mogu pratiti napredak učenika, identificirati njihove snage i slabosti te pružiti prilagođene zadatke i aktivnosti za svakog pojedinog učenika.

E-trgovina

Umjetna inteligencija se koristi u e-trgovini kako bi pružila personalizirano iskustvo kupovine. Algoritmi umjetne inteligencije analiziraju ponašanje kupaca, preporučuju proizvode i predviđaju njihove preferencije. Također, chatbotovi s umjetnom inteligencijom mogu pružiti korisničku podršku i odgovarati na pitanja kupaca u stvarnom vremenu.

  Ocijeni članak!