Gdje su snimljeni “Gruntovčani”?

Trenutno pregledavate Gdje su snimljeni “Gruntovčani”?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:18 lipnja, 2023

Povijest snimanja

Snimanje popularne hrvatske serije “Gruntovčani” započelo je 1975. godine. Glavni producenti odlučili su snimati seriju na autentičnim lokacijama u Hrvatskoj kako bi dočarali atmosferu malog gradića Gruntovca.

Lokacije snimanja

Jedna od ključnih lokacija u seriji je fiktivni trg u središtu Gruntovca. Taj trg zapravo se nalazi u mjestu Kumrovec, rodnom mjestu Josipa Broza Tita. Snimanje na tom trgu dalo je seriji autentičnost.

Druga važna lokacija u seriji je Gruntovčanska škola. Ova škola nalazi se u selu Krapje, nedaleko od Zagreba. U njoj su snimane mnoge scene koje prikazuju svakodnevicu likova iz serije.

Utjecaj lokacija na seriju

Snimanje na autentičnim lokacijama u Hrvatskoj pridonijelo je autentičnosti serije “Gruntovčani”. Okolina Kumrovca i Krapja pružila je realističnu kulisu za prikazivanje života u malom gradiću.

Serija je postala izuzetno popularna zbog vjernog prikaza karakterističnih značajki gradića te je ostala upamćena kao kultna hrvatska serija.

Ukratko, “Gruntovčani” su snimljeni na autentičnim lokacijama u Hrvatskoj, u mjestima Kumrovec i Krapje. Ove lokacije pridonijele su autentičnosti serije i uvelike doprinijele njenom uspjehu.

  Ocijeni članak!