Kad se jasmin obrezuje

Trenutno pregledavate Kad se jasmin obrezuje
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:13 srpnja, 2023

Kako obrezati jasmin?

Jasmin je predivna biljka koja svojim mirisnim cvjetovima osvaja mnoga vrta. Obrezivanje jasmina je važan korak u održavanju biljke kako bi se potaknulo zdrav rast i obilno cvjetanje.

Kada obrezati jasmin?

Najbolje vrijeme za obrezivanje jasmina je nakon što biljka završi s cvjetanjem, obično u kasno ljeto ili rano jesen. To omogućuje biljci da se oporavi prije dolaska hladnijih temperatura.

Kako pravilno obrezivati jasmin?

Prilikom obrezivanja jasmina potrebno je koristiti oštre i čiste škare kako bi se izbjeglo oštećenje biljke. Uklonite sve mrtve, oštećene i bolesne grane kako biste potaknuli rast novih izdanaka.

Oblikovanje jasmina

Ako želite oblikovati jasmin u određeni oblik, obrezivanje se može obaviti tijekom cijele godine. Međutim, najbolje je obrezivati biljku prije početka sezone rasta kako bi se osiguralo obilno cvjetanje.

Kako obrezati jasmin penjačicu?

Jasmin penjačica se obrezuje na sličan način kao i ostale vrste jasmina. Uklonite sve nepotrebne izboje i oštećene dijelove biljke kako biste potaknuli rast penjačica.

Zaključak

Obrezivanje jasmina je važan dio brige o biljci. Pravilno obrezivanje omogućuje zdrav rast, obilno cvjetanje i održavanje željenog oblika biljke. Slijedite navedene korake i uživajte u ljepoti jasmina u svom vrtu.

  Ocijeni članak!