Koja je adresa Djeda Mraza

Trenutno pregledavate Koja je adresa Djeda Mraza
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:30 lipnja, 2023

Ko je Djed Mraz?

Djed Mraz, poznat i kao Djed Božićnjak ili Santa Claus, mitološka je figura koja je postala simbol Božića i darivanja. On je prema popularnom vjerovanju dobri stari čovjek u crvenom odijelu koji putuje iz sjevernog pola kako bi donio poklone djeci diljem svijeta u noći prije Božića. Ali koja je adresa na koju ga djeca mogu kontaktirati?

Adresa Djeda Mraza

Na žalost, ne postoji jedna univerzalna adresa Djeda Mraza na koju se svi mogu obratiti. Adresa Djeda Mraza može se razlikovati ovisno o regiji ili zemlji u kojoj se nalazite. U nastavku su navedene neke od adresa koje su poznate širom svijeta:

– Sjeverni pol, 96930, Arktički krug
– Santa Claus Village, 96930 Rovaniemi, Finska
– Santa Claus Office, Arctic Circle, 96930 Rovaniemi, Finska
– Santa Claus Village, 96930 Napapiiri, Rovaniemi, Finska

Kako kontaktirati Djeda Mraza?

Da biste kontaktirali Djeda Mraza, možete napisati pismo i poslati ga na jednu od adresa koje su navedene ili iskoristiti moderne tehnologije poput e-pošte. Mnoge poštanske službe širom svijeta organiziraju posebne programe u kojima djeca mogu poslati pismo Djedu Mrazu i dobiti odgovor. Također, postoje i internetske stranice na kojima djeca mogu napisati i poslati virtualno pismo Djedu Mrazu.

Unatoč tome što ne postoji jedna adresa Djeda Mraza, važno je naglasiti da je Božić duh darivanja i ljubavi. Djeca mogu izraziti svoje želje i poslati pismo Djedu Mrazu, ali je također važno da se podsjete da je najvažnije biti dobar i ljubazan prema drugima tijekom cijele godine.

  Ocijeni članak!