Koje godine je Google osnovan?

Trenutno pregledavate Koje godine je Google osnovan?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 rujna, 2023

Početak uspona Googlea

Google je tehnološka kompanija koju je osnovalo dvoje doktoranada na Stanfordu, Larry Page i Sergey Brin, 4. rujna 1998. godine. Njihova misija bila je organizirati svjetske informacije i učiniti ih univerzalno dostupnima i korisnima.

Početak komercijalnog rada

Iako je Google formalno osnovan 1998. godine, prvi znakovi komercijalnog uspjeha pojavili su se 1999. godine kada su prvi put počeli prikazivati oglase na svojoj stranici rezultata pretraživanja.

Ekspanzija i inovacije

Google je brzo stekao popularnost zbog svoje napredne tehnologije pretraživanja i jednostavnog sučelja. U idućim godinama, Google je predstavio brojne inovacije poput Google AdWordsa, Google Imagesa, Google Mapsa, Gmaila i drugih.

Postizanje globalne dominacije

Google je postao sinonim za pretraživanje na internetu i postupno je proširio svoje usluge na razne druge područje, uključujući mobilne uređaje i operativne sustave. Danas, Google je najpoznatiji po svojoj tražilici, ali također pruža i širok spektar drugih usluga i proizvoda.

Google danas

Google je postao jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu s brojnim podružnicama i proizvodima. Njihova misija i dalje ostaje ista – organizirati svjetske informacije i učiniti ih univerzalno dostupnima i korisnima za sve korisnike interneta.

  Ocijeni članak!