Koje je cvijeće žute boje

Trenutno pregledavate Koje je cvijeće žute boje
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:7 studenoga, 2023

Tratinčica

Tratinčica je jedno od najpoznatijih cvijeća koje ima žutu boju. Njeni sitni latici formiraju prekrasan bijeli cvijet sa žutim središtem. Ova biljka je simbol nevinosti i često se koristi u cvjetnim aranžmanima.

Suncokret

Suncokret je još jedno cvijeće koje ima žutu boju. Njegovi veliki cvjetovi pružaju prekrasan prizor i simboliziraju sunce. Suncokreti su poznati po tome što okreću svoje cvjetove prema suncu tijekom dana.

Žuti ljiljan

Žuti ljiljan je cvijet koji pripada porodici ljiljana. Njegovi svijetli žuti cvjetovi imaju predivan miris i često se koriste u vrtovima i buketima. Žuti ljiljan simbolizira ponos i dostojanstvo.

Bundeva

Bundeva je zapravo voće, ali je poznata po svojoj žutoj boji. Ona je simbol jeseni i često se koristi kao dekoracija za Noć vještica. Bundeva se također koristi u kulinarstvu za pripremu raznih jela i kolača.

Žuti tulipan

Tulipani dolaze u različitim bojama, a jedna od njih je i žuta. Žuti tulipani su simbol radosti i veselja. Oni su popularni cvijet za uređenje vrtova i cvjetnih gredica.

Žuti narcis

Narcisi su cvjetovi koji cvjetaju u rano proljeće i često se povezuju s buđenjem prirode. Žuti narcisi simboliziraju novi početak i sreću. Oni su jedan od najpoznatijih cvjetova žute boje.

  Ocijeni članak!