Koje je ulje dobro za kosu

Trenutno pregledavate Koje je ulje dobro za kosu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 srpnja, 2023

Hladno prešana ulja

Ulja dobivena hladnim prešanjem su izvrsna za kosu. Kokosovo ulje je jedno od najpopularnijih ulja za njegu kose. Bogato je hranjivim tvarima i vitaminima koji jačaju kosu, sprječavaju lomljenje i daju joj sjaj. Jojobino ulje je također dobar izbor jer slično strukturi prirodne masti kože i vlasišta.

Ulje argana

Arganovo ulje je poznato po svojim hidratantnim svojstvima i idealno je za suhu i oštećenu kosu. Obnavlja kosu, štiti je od oštećenja uzrokovanih toplinom i kemijskim tretmanima te daje mekoću i sjaj.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je poznato po svojim ljekovitim svojstvima za kosu. Potiče rast kose, jača vlasište i smanjuje perut. Također se koristi za njegu obrva i trepavica.

Ulje avokada

Ulje avokada je bogato vitaminima, mineralima i esencijalnim masnim kiselinama koje hrane kosu. Dubinski hidratizira suhu kosu, čini je mekom i sprječava pucanje vrhova.

Ostala ulja

Još neka ulja koja su korisna za kosu su bademovo ulje, maslinovo ulje, ulje makadamije i ulje lavande. Svako od ovih ulja ima svoje prednosti i može se koristiti za različite probleme s kosom.

Ukratko, odabir ulja za kosu ovisi o potrebama i tipu kose. Hladno prešana ulja, poput kokosovog ulja i jojobinog ulja, su izvrsna za opću njegu kose. Ulje argana je idealno za suhu i oštećenu kosu, ricinusovo ulje potiče rast kose, a ulje avokada dubinski hidratizira suhu kosu. Ostala ulja, poput bademovog ulja, maslinovog ulja, ulja makadamije i ulja lavande, također su korisna za kosu. Odabir pravog ulja može značajno poboljšati izgled i zdravlje kose.

  Ocijeni članak!