Koje kamere snimaju prolazak kroz crveno

Trenutno pregledavate Koje kamere snimaju prolazak kroz crveno
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:21 listopada, 2023

Tipovi kamera koje snimaju prolazak kroz crveno

Postoji nekoliko različitih tipova kamera koje se koriste za snimanje prolaska kroz crveno svjetlo na prometnim raskrižjima. Ove kamere igraju ključnu ulogu u otkrivanju i dokumentiranju prekršaja, te su važan alat u održavanju sigurnosti na cestama.

Stacionarne kamere

Stacionarne kamere su najčešći tip kamere koji se koristi za snimanje prolaska kroz crveno. Ove kamere su fiksno postavljene na prometnim raskrižjima i snimaju vozila koja prelaze raskrižje nakon što je svjetlo već promijenilo boju u crveno.

Prepoznavači pomoću magnetnih petlji

Drugi tip kamere koji je često korišten su prepoznavači pomoću magnetnih petlji. Ovi uređaji koriste magnetske petlje koje su ukopane u kolnik kako bi detektirali prolazak vozila kroz raskrižje nakon što je svjetlo već prešlo u crveno. Kada se detektira prekršaj, kamera snima vozilo i bilježi relevantne informacije.

Mobilne kamere

Mobilne kamere se koriste kao privremeno rješenje za nadzor prometnih raskrižja. Ove kamere se često postavljaju na vozila ili privremene stupove kako bi se snimao prolazak kroz crveno na različitim lokacijama. Mobilne kamere su fleksibilne i mogu se premještati prema potrebi.

Automatski sustavi za snimanje

Automatski sustavi za snimanje su najnovija tehnologija koja se koristi za snimanje prekršaja prolaska kroz crveno. Ovi sustavi koriste kombinaciju različitih senzora, uključujući kamere i senzore za detekciju prometa, kako bi automatski snimali vozila koja prolaze kroz crveno svjetlo. Ovi sustavi su vrlo precizni i pouzdani u otkrivanju prekršaja.

Zaključak

Kamere koje snimaju prolazak kroz crveno svjetlo na prometnim raskrižjima igraju važnu ulogu u održavanju sigurnosti na cestama. Stacionarne kamere, prepoznavači pomoću magnetnih petlji, mobilne kamere i automatski sustavi za snimanje su neki od tipova kamera koji se koriste u tu svrhu. Ovi sustavi pomažu u otkrivanju prekršaja i smanjenju broja nesreća na cestama, čime doprinose većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

  Ocijeni članak!