Kojeg datuma završava školska godina

Trenutno pregledavate Kojeg datuma završava školska godina
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:9 veljače, 2024

Godišnji kalendar školske godine

Školska godina obuhvaća razdoblje od početka nastave do njenog završetka. U većini zemalja, školska godina počinje u rujnu ili listopadu, a završava u lipnju ili srpnju. Međutim, datumi završetka školske godine mogu se razlikovati ovisno o zakonodavstvu i običajima svake zemlje.

Školska godina u Hrvatskoj

U Hrvatskoj, školska godina traje od 1. rujna do 31. kolovoza sljedeće godine. To znači da završetak školske godine pada na zadnji dan kolovoza. Ovaj datum je određen Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji regulira trajanje školske godine u Hrvatskoj.

Školska godina u drugim zemljama

Datumi završetka školske godine mogu se znatno razlikovati u različitim zemljama. Na primjer, u Sjedinjenim Američkim Državama, školska godina obično završava u svibnju ili lipnju, ovisno o saveznoj državi. U Velikoj Britaniji, školska godina završava u srpnju ili početkom kolovoza, ovisno o regiji. U mnogim europskim zemljama, kao što su Njemačka i Francuska, školska godina završava krajem lipnja ili početkom srpnja.

Zaključak

Datumi završetka školske godine ovise o zakonodavstvu i običajima svake zemlje. Važno je provjeriti lokalne propise kako bi se saznalo točan datum završetka školske godine u određenoj zemlji. U Hrvatskoj, školska godina završava 31. kolovoza, dok se u drugim zemljama datumi mogu značajno razlikovati.

  Ocijeni članak!