Koji je CVV broj na kartici

Trenutno pregledavate Koji je CVV broj na kartici
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 rujna, 2023

Što je CVV broj?

CVV broj, ili Card Verification Value, je sigurnosni broj koji se nalazi na poleđini većine kreditnih i debitnih kartica. Ovaj broj se koristi za provjeru autentičnosti kartice prilikom online transakcija. CVV broj se često naziva i CVV2 broj, CID broj ili CVC broj, ovisno o vrsti kartice i kartičarskoj kompaniji.

Gdje se nalazi CVV broj?

CVV broj se obično sastoji od 3 ili 4 znamenke i smješten je na poleđini kartice, pored polja za potpis. Na većini Visa, Mastercard i Discover kartica, CVV broj je troznamenkasti broj koji se nalazi u desnom gornjem kutu polja za potpis. American Express kartice imaju četveroznamenkasti CVV broj koji je smješten na prednjoj strani kartice, iznad broja kartice.

Kako se koristi CVV broj?

CVV broj se koristi kao sigurnosna mjera prilikom online transakcija kako bi se potvrdila autentičnost vlasnika kartice. Kada obavljate online kupovinu, bit ćete zatraženi da unesete CVV broj kako bi se potvrdilo da imate karticu u fizičkom posjedu. Ovaj broj se ne pohranjuje na prodajnom mjestu i ne može se dobiti samo na temelju broja kartice.

Zašto je važno čuvati CVV broj?

CVV broj je važan jer pruža dodatni sloj sigurnosti prilikom online transakcija. Čuvanje CVV broja tajnim i ne dijeljenje s drugima pomaže u sprječavanju neovlaštene upotrebe vaše kartice. Važno je zapamtiti da nijedan legitimni prodavač ili banka neće tražiti vaš CVV broj putem telefona, e-pošte ili na bilo koji drugi nepouzdan način.

Zaključak

CVV broj je sigurnosni broj koji se nalazi na kartici i koristi se za provjeru autentičnosti prilikom online transakcija. Važno je čuvati CVV broj tajnim i ne dijeliti ga s drugima kako biste zaštitili sigurnost vaše kartice i spriječili neovlaštenu upotrebu.

  Ocijeni članak!