Koji je film najviše zaradio?

Trenutno pregledavate Koji je film najviše zaradio?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 siječnja, 2024

Najuspješniji filmovi u pogledu zarade

U svijetu filma, zarada je jedan od najvažnijih faktora koji se uzima u obzir prilikom procjene uspješnosti nekog filma. Mnogo faktora može utjecati na zaradu filma, kao što su popularnost glumaca, kvaliteta filma, marketinška strategija i drugi. U nastavku su navedeni neki od najuspješnijih filmova u pogledu zarade.

1. Avatar (2009)

Avatar, znanstveno-fantastični film redatelja Jamesa Camerona, smatra se filmom koji je najviše zaradio u povijesti kinematografije. Film je zaradio preko 2,7 milijardi dolara na globalnoj razini, što ga čini jednim od najprofitabilnijih filmova svih vremena. Avatar je osvojio brojne nagrade, uključujući tri Oscara.

2. Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame, superherojski film producentskog studija Marvel, također se ističe po visokoj zaradi. Film je zaradio preko 2,79 milijardi dolara i postao najuspješniji film iz serijala Marvel Cinematic Universe. Avengers: Endgame je također oborio nekoliko rekorda, uključujući najveće otvaranje u povijesti kinematografije.

3. Titanic (1997)

Titanic, epska romantična katastrofalna drama redatelja Jamesa Camerona, također se nalazi među najuspješnijim filmovima u pogledu zarade. Film je zaradio preko 2,18 milijardi dolara na globalnoj razini i osvojio brojne nagrade, uključujući rekordnih jedanaest Oscara.

4. Star Wars: The Force Awakens (2015)

Star Wars: The Force Awakens, znanstveno-fantastični film iz serijala Star Wars, također se ističe po visokoj zaradi. Film je zaradio preko 2,06 milijardi dolara na globalnoj razini i postao jedan od najvećih hitova u povijesti kinematografije.

5. Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War, još jedan superherojski film iz serijala Marvel Cinematic Universe, također je ostvario veliku zaradu. Film je zaradio preko 2,04 milijarde dolara i postao jedan od najuspješnijih filmova 2018. godine.

Ovo su samo neki od filmova koji su postigli veliku zaradu na globalnoj razini. Važno je napomenuti da se ovi podaci temelje na informacijama dostupnim u trenutku pisanja ovog članka i da se zarada filmova može mijenjati s vremenom.

  Ocijeni članak!