Koji je park proglašen drugim nacionalnim parkom u Hrvatskoj?

Trenutno pregledavate Koji je park proglašen drugim nacionalnim parkom u Hrvatskoj?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:2 rujna, 2023

Proglašenje parka

U Hrvatskoj postoji mnogo prekrasnih prirodnih područja koja su zaštićena kao nacionalni parkovi. Među njima, jedan je posebno zanimljiv i važan jer je proglašen drugim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Park prirode

Park se nalazi na sjevernom dijelu zemlje i obuhvaća veliko područje bogato raznolikom florom i faunom. Glavna karakteristika parka je predivan krajolik koji oduzima dah svakom posjetitelju.

Bogatstvo prirode

U parku se nalaze brojna jezera, rijeke i slapovi koji su dom mnogim biljnim i životinjskim vrstama. Također, može se pronaći i veliki broj rijetkih i endemičnih vrsta koje su zaštićene zakonom. Park je stanište za mnoge ptice selice koje dolaze iz dalekih krajeva svake godine.

Turistička atrakcija

Osim svoje prirodne ljepote, park je postao i popularna turistička atrakcija. Posjetitelji mogu uživati u raznim aktivnostima kao što su planinarenje, vožnja biciklom, ribolov i mnoge druge. Također, postoji i mogućnost organiziranih tura koje omogućavaju posjetiteljima da istraže sve čari ovog prekrasnog parka.

Zaštita prirode

Proglašenje parka kao drugog nacionalnog parka u Hrvatskoj ima za cilj očuvanje i zaštitu prirodnih ljepota tog područja. Kroz edukaciju i svjesnost javnosti, park se nastoji očuvati za buduće generacije.

  Ocijeni članak!