Koji je whey protein najbolji

Trenutno pregledavate Koji je whey protein najbolji
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 listopada, 2023

Vrste whey proteina

Whey protein je vrsta proteina koji se dobiva iz mlijeka i koristi se kao dodatak prehrani za poboljšanje mišićne mase i oporavak nakon treninga. Postoje tri glavne vrste whey proteina: koncentrat, izolat i hidrolizat.

Koncentrat whey proteina

Koncentrat whey proteina je najčešće korištena vrsta whey proteina. Sadrži visok postotak proteina, obično između 70% i 80%, dok ostatak čine masti i laktoza. Koncentrat whey proteina je pristupačan i ima dobar okus, ali može sadržavati veću količinu masti i ugljikohidrata u usporedbi s drugim vrstama whey proteina.

Izolat whey proteina

Izolat whey proteina je pročišćeniji oblik whey proteina koji sadrži veći postotak proteina, obično između 90% i 95%. Uklanja se većina masti i laktoze, što rezultira manjim količinama ugljikohidrata i masti u proizvodu. Izolat whey proteina ima veću biološku vrijednost od koncentrata whey proteina, ali je obično skuplji.

Hidrolizat whey proteina

Hidrolizat whey proteina je najpročišćeniji oblik whey proteina. Proces hidrolize razgrađuje proteine na manje peptidne lance, što omogućuje bržu apsorpciju i probavu. Hidrolizat whey proteina ima najvišu biološku vrijednost, ali je obično najskuplji.

Koji je whey protein najbolji?

Izbor najboljeg whey proteina ovisi o individualnim ciljevima i prehrambenim potrebama. Koncentrat whey proteina je dobar izbor za one koji žele pristupačan protein s dobrim okusom. Izolat whey proteina je idealan za one koji traže visok postotak proteina i manje količine masti i ugljikohidrata. Hidrolizat whey proteina je najbolji izbor za one koji žele najbržu apsorpciju i probavu proteina. Važno je naglasiti da je kvaliteta whey proteina također važna, pa je preporučljivo odabrati proizvode od pouzdanih proizvođača.

  Ocijeni članak!