Koji je Windows najbolji za laptop

Trenutno pregledavate Koji je Windows najbolji za laptop
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 siječnja, 2024

Windows 10

Windows 10 je najnovija verzija Microsoftovog operativnog sustava i jedan od najpopularnijih izbora za laptop korisnike. Nudi širok spektar funkcionalnosti i poboljšanja u odnosu na prethodne verzije Windowsa. Sustav je optimiziran za rad na laptopima te pruža stabilnost, sigurnost i brzinu.

Windows 11

Windows 11 je najnovija verzija operativnog sustava koja je nedavno predstavljena. Iako je još uvijek relativno novo, Windows 11 donosi brojne inovativne značajke i poboljšanja, kao što su redizajnirano korisničko sučelje, bolja podrška za multitasking i integracija s Microsoftovim servisima.

Windows 7

Windows 7 je starija verzija operativnog sustava koja je i dalje popularna među nekim korisnicima. Iako je podrška za Windows 7 završena, neki korisnici preferiraju ovu verziju zbog stabilnosti i jednostavnosti korištenja. Ipak, preporučuje se nadogradnja na noviju verziju Windowsa radi sigurnosnih i funkcionalnih nadogradnji.

Windows 8.1

Windows 8.1 je verzija koja je između Windows 8 i Windows 10. Iako je Windows 8 bio kontroverzan zbog svog korisničkog sučelja, Windows 8.1 donosi brojne poboljšanja, uključujući povratak Start gumba i poboljšanu podršku za desktop korisnike. Međutim, većina korisnika radije bira Windows 10 zbog njegove stabilnosti i naprednih značajki.

Windows Vista

Windows Vista je starija verzija Windowsa koja je imala neke probleme s performansama i kompatibilnošću. Iako je podrška za Windows Vistu završena, većina korisnika preporučuje izbjegavanje ove verzije i odabir novijih verzija, kao što su Windows 10 ili Windows 11.

Windows XP

Windows XP je još jedna starija verzija koja je bila izuzetno popularna, ali je podrška za nju završena. Iako neki korisnici i dalje koriste Windows XP zbog njegove jednostavnosti i stabilnosti, preporučuje se nadogradnja na noviju verziju Windowsa radi sigurnosnih i funkcionalnih poboljšanja.

  Ocijeni članak!